Mikroprojekt "Kulinarne smaki Beskidów" jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska-Słowacja 2014-2020 oraz z budżetu państwa za pośrednictwem Euroregionu Beskidy.
Celem projektu jest zwiększenie atrakcyjności dziedzictwa kulturowego polsko-słowackiego pogranicza oraz wzrost rozpoznawalności oferty kulturalnej tego obszaru w kraju i za granicą poprzez promocję dziedzictwa kulturowego, folkloru, rękodzieła ludowego oraz tradycji związanych z kuchnią regionalną.
W ramach projektu zaplanowano:
1. Organizację imprezy plenerowej pn. Przegląd Potraw Regionalnych "Kulinarne Dziedzictwo Pogranicza".
2. Wykonanie publikacji kulinarnej prezentującej kulinarne dziedzictwo polsko-słowackiego pogranicza.
3. Promocja tradycji kulinarnych podczas imprezy plenerowej u partnera projektu.
4. Zarządzanie projektem, w tym: wykonanie 1 szt. roll-up i 1 baneru, koszty personelu, wydatki administracyjno-biurowe.
Realizację projektu zakłada się w okresie od 1 maja b.r. do 31 sierpnia 2022 r.
Całkowity koszt realizacji projektu wyniesie 165 015,57 PLN, w tym:
- kwota dofinansowania z EFRR - 140 263,23 PLN (85 %),
- wkład Powiatu Bielskiego -16 501,56 PLN (10%),
- środki z budżetu państwa - 8 250,78 PLN (5 %).
ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z realizacją mikroprojektu pn. „Kulinarne smaki Beskidów” Powiat Bielski ogłasza zapytanie ofertowe o cenę na wykonanie i druk publikacji pn. „Kulinarne smaki Beskidów” w wersji polskiej i słowackiej.
Zapytanie ofertowe PDF
Załącznik nr 1 – Formularz oferty.
Załącznik nr 2 – Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z udziału w postępowaniu.
Rozstrzygnięcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w formie zapytania ofertowego:
Reportaż "Kulinarne Smaki Beskidów" :